Tatuoinnit ja alkuperäisyys: Miksi toisten töiden kopioiminen on väärin?

Tatuoinnit ja alkuperäisyys: Miksi toisten töiden kopioiminen on väärin?

Kun kopioimme suoraan toisen taiteilijan työn, tämä on tavallaan varastamista, sillä emme anna asianmukaista krediittiä tai kunnioitusta alkuperäiselle taiteilijalle.

Tatuoinnin hankkiminen on aina henkilökohtainen päätös, joka voi olla täynnä merkitystä ja symboliikkaa. Se voi olla tapa kunnioittaa menneisyyttä, juhlistaa rakkautta tai ilmaista itseään taiteen kautta. Kuitenkin on tärkeää tiedostaa, että toisten tatuointitaiteilijoiden töiden suora kopioiminen ei ole vain eettisesti kyseenalaista, vaan se voi myös aiheuttaa haittaa monella eri tasolla.

Inspiraation ottaminen taiteesta ja muiden tatuoinneista on ok! Pääsääntönä vähintään 50% kuvasta tulisi muuttua, jotta se olisi uniikki teos. Erilaisiin tyylilajeihin pohjautuvaa inspiraatioita ja ideoita voi hyvin myös yhdistää.

Jokainen tatuointi on yksilöllinen ilmaisu tekijänsä luovasta näkemyksestä. Kun kopioimme toisten töitä, varastamme osan heidän sielustaan ja persoonallisesta panoksestaan, emmekä kunnioita heidän luovuuttaan ja työtään. Tatuointi ei ole vain kuva iholla, vaan se on taiteilijan näkemyksen ja asiakkaan tarinan sulautuma. Luovuus kukoistaa yhteistyössä, mutta se edellyttää kunnioitusta alkuperäistä ideaa ja taiteilijaa kohtaan. 

Kopiointi vähentää alkuperäisen taiteilijan kunnioitusta ja työn arvoa.  Pinterestistä tai toisen tatuointitaiteilijan portfoliosta napattuna kuva menettää alkuperäisen merkityksensä ja tarinan. Taiteilijoiden tulisi saada ansaitsemansa tunnustus luomistyöstään, ei nähdä vaivaa vain nähdäkseen sen leviävän kopiona. On väärin myös alkuperäisen tatuoinnin omistajaa kohtaan kopioida jo hänen ihollaan oleva tatuointi.

Kun harkitset tatuoinnin ottamista, hae inspiraatiota, mutta pyri aina luomaan jotain ainutlaatuista yhdessä tatuointitaiteilijasi kanssa. Keskustele heidän kanssaan ideoistasi ja anna heidän auttaa sinua luomaan tatuointi, joka on juuri sinun näköisesi. Kunnioita itseäsi ja omia näkemyksiäsi. Valitse aina tatuointi, joka on ainutlaatuinen juuri sinulle.

Rakasta omaa ainutlaatuista tatuointiasi. Tatuointi on sitä varten, että se edustaisi sinua ja tarinaasi - ei toisen ihmisen.