Ohjeita ensikertalaiselle!

Ohjeita ensikertalaiselle!
  • Ota ensin pieni tatuointi. Et vielä tiedä miten sun iho reagoi tatuointiin, usein eka tatuointi on iholle pieni shokki ja se ei välttämättä osaa parantaa sitä pikein, myöskään sä et välttämättä vielä tiedä miten tatuointia hoidetaan, joten pienellä tatuoinnilla minimoit riskit.
  •  Päätä haluutko sun tatuoinnit mustalla vai harmaalla. Jos sun iho on tosi vaalea tumman harmaa voi olla parempi vaihtoehto, kuin musta. Jos valitset harmaan, huomioithan että kaikki tatuoijat eivät käytä valmiita graywasheja joten seuraavien tatuointien väri saattaa vaihdella. Kannattaa käydä siis samalla artistilla/studiolla myös jatkossa tai ottaa kuva mustepullosta ja laittaa kyselyä tatuoijalle ajanvarauksen yhteydessä.
  • Ota eka tatuointi ei niin näkyvälle paikalle. Et vielä tiedä millaista on elää tatuoinnin kanssa. Jos kuitenkin oot päättänyt ottaa tatuoinnin näkyvälle paikalle valitse sellainen design, joka on sinulle jollain tapaa tärkeä. Helppoja ensitatuointeja usein ovat tärkeät symbolit, tekstit, kukat ja muut omat lempiasiat. 
  • Älä ota tatuointia vihasta. Huonot muistot tulevat ja menevät, niitä ei kannata ikuistaa iholle, ne muistuttavat huonoista muistoista aina.
  • Älä pelkää kipua. Kivun tunteminen on yksilöllistä, myös tatuoinnin tekotapa ja käytetyt välineet vaikuttavat kivun kokemiseen. Asiakkaamme kuvaavat tatuoinnin ottamista usein kissan raapimiseksi tai ihokarvojen epiloimiseksi. Jos olet todella kipu herkkä ja menstruoit, tatuointi kannattaa ottaa kuukautiskierron alku-puolivälissä, jolloin kestät kipua parhaiten. Vältä ottamasta isoa tatuointia juuri ennen kuukautisia tai niiden aikana. Me ei suositella laittamaan alueelle puudutetta, sillä se saattaa vaikuttaa ihon kykyyn vastaanottaa mustetta ja näin ollen vaikuttaa tatuoinnin laatuun etenkin ohuita linjoja tehdessä. Puudukkeen vaikutus on myös lyhytaikainen, jonka jälkeen kipu on usein voimakkaampaa, kuin ilman puudutetta.
  • Valitse artistisi huolella ja tutustu myös parantuneisiin kuviin. Tatuoinnin laatuun vaikuttaa toki myös ihotyyppi, mutta myös tatuoijan kokemus ja käytetyt välineet. Kaikki eri tatuointityylit vaativat omanlaistaan osaamista, joten kuva kannattaa ottaa haluamaasi tyylisuuntaan perehtyneellä artistilla. 
  • Älä kopioi tatuointia suoraan pinterestistä/netistä! Aiheesta lisää täällä.