Fineline/singleneedle kuvan hoitaminen

Huom!! Hoito-ohje koskee VAIN fineline kuvia! Noudatathan aina tatuoinnin tekijän ohjetta. Ohjeet ovat aina tyylikohtaisia ja voivat pilata tatuoinnin. Tatuoijasi tietää parhaiten. :) 

FINELINE paranemisen optimoit muistamalla seuraavat 2 sääntöä.

Sääntö nr:o 1 ÄLÄ käytä Bepanthenia/Helosania!

Sääntö nr:o 2 ÄLÄ rasvaa liikaa. :) 2-3 päivässä max vaikka kuivahtaisikin välissä - älä rasvaa enempää!

ENSIMMÄINEN PÄIVÄ

"Liimalla kiinnittyvä haavakalvo": Tämä kalvo hengittää joten sitä voi pitää 24h. Huom! Jos tatuoitu alue alkaa kutittamaan tai punoittaa. Poista kalvo välittömästi lämpimän veden alla. Älä revi kuivana.

"Elmukelmu"Poista tatuoinnin päälle laitettu kelmu 2 tunnin päästä. Älä pidä kelmua kauempaa, sillä se ei hengitä! Katso ettei tatuoinnin päällä ole mitään vaatetta ensimmäisen päivän ajan. 

Ensimmäinen vaihe, heti kelmun poistamisen jälkeen:

1. POISTA BAKTEERIT  toteuttamalla jompikumpi vaiheista, jos haluat tai tatuointi on pieni, voit tehdä molemmat! :)

VAIHTOEHTO A

Pese tatuointi vain kerran ja kunnolla. Käytä antibakteerista pesunestettä jonka ph 5.5 (esim. Seba Med)

VAIHTOEHTO B (vapaaehtoinen, mutta suositeltava. Jos sinulla ei ole hyvää saippuaa, tai tatuointi on pieni, toteuta tämä)

Keitä vettä ja kastele keitettyyn veteen useampi talous/vessapaperi. Purista kuivaksi. Paina tatuointia lämpimällä paperikääreellä 20 sekuntia ja pyyhi tatuointia muutama kerta. Anna alueen kuivua täysin ennen rasvan levitystä. Tähän voi mennä muutama minuutti.

2. RASVAA Huom! Koske tatuointiasi aina vain puhtain käsin!
Taputtele kevyesti sormenpäällä kuivuneen tatuoinnin päälle TODELLA OHUT kerros Hustle Butter voidetta ja levitä kevyesti. Rasvaa 3krt päivässä ensimmäisen viikon ajan.

PÄIVÄT 2-7 (1. viikko)
Rasvaa 3 kertaa päivässä. Älä pese tatuointia enää erikseen, ei haittaa jos se suihkussa kastuu mutta älä käytä alueelle saippuaa. Taputtele tatuointi kuivaksi talouspaperilla tai anna ilmakuivua, älä hankaa.

PÄIVÄT 7-21 (2. ja 3. viikko)
Rasvaa 2 kertaa päivässä. Älä pese tatuointia enää erikseen, ei haittaa jos se suihkussa kastuu mutta älä käytä alueelle saippuaa. Taputtele tatuointi kuivaksi talouspaperilla tai anna ilmakuivua, älä hankaa.

Huomioitavaa!

  • Jos sinulla on lemmikkejä. Ethän anna lemmikkien koskea tatuointiin tai nuolla rasvaa tai aluetta
  • Uiminen ja saunominen kielletty 2vko.
  • Liikunta kielletty 1-2 viikkoa.
  • Vaihda puhtaat petivaatteet.
  • Vältä vaatteiden/patjan hinkkaamista alueeseen.
  • Suosi luonnonkuituja.
  • Auringonotto/(valkoisen)aurinkovoiteen levitys kielletty 3-4vko.
  • Suojaa tatuointisi auringolta (vaatteilla) ensimmäinen kesä, jonka jälkeen SPF 50 ! On olemassa tatuoinneille tarkoitettuja aurinkovoiteita.

Otathan yhteyttä mikäli joku askarruttaa.

Lähetä kuva tatuoinnista 3-4viikon päästä, jolloin arvioidaan mikäli tatuointi vaatii vahvistusta.
Väritakuu on voimassa 3kk, vahvistus olisi kuitenkin hyvä tehdä 4-7vko sisällä. Takuu ei koske atooppista ihoa, tai bepanthenilla tai helosanilla hoidettuja tatuointeja, värityksestä veloitetaan tuntihinnan mukaan (n. 25€)

Jos tatuointisi tulehtuu, märkii tai punottaa kuvan ympäriltä tai viivojen kohdalta, ota heti yhteyttä tatuointisi tekijään, hän ohjaa sinut tarvittaessa apteekkiin tai lääkäriin. 

 

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.